Залежно від рецепту, при приготуванні буряка з хріном у страву можна додавати яблуко, олію, сметану, спеції, а для заготівлі на зиму салат із двох коренеплодів треба щільно закривати у банках, щоб він не втратив гостроти.
Інгредієнти: варений або сирий буряк – 1кг; корінь хріну – 150 г; лимонний сік або оцет – 1ст. ложка; цукор – 1 ч. ложка; сіль – на смак; чорний перець – дрібка (за бажанням).
Приготування
Вимитий буряк відварюємо або запікаємо до готовності, охолоджуємо і знімаємо шкірку. Обидва коренеплоди натираємо на дрібній тертці і змішуємо буряк з хріном у глибокій мисці.
Робимо заправку: додаємо до натертих овочів лимонний сік або оцет (кислота збереже колір), сіль, цукор та інші інгредієнти на смак (натерте яблуко, олію чи сметану). За бажанням можна додати дрібку чорного перцю.
Ретельно перемішуємо салат і подаємо відразу або щільно закриваємо в банках для заготівлі.

Лайфхак
- У приготуванні буряк з хріном можна поєднувати у різних пропорціях, залежно від уподобань. Для більш вираженого гострого смаку у салат треба додати більше хріну, ніж зазначено у цьому рецепті: не 1 кг буряка, а 300-400 г (два середні буряки) або навіть 150-200 г (один невеликий буряк) на 150 г хріну.
- На відміну від буряка, хрін для цього салату варити чи запікати не потрібно – для збереження гостроти його використовують сирим.
- За бажанням у буряковий салат з хріном можна додати майонез, кмин або корицю.
- Щоб зберегти буряк з хріном надовго, достатньо щільно закрити салат кришкою у скляній банці.






