Як приготувати креветки: рецепт із сальсою

«Сальса» перекладається з іспанської як «соус», що може бути гострим або м'яким і мати у складі цибулю, кінзу, чилі, помідори чи солодкий перець.

Королівські креветки (це не конкретний вид, а узагальнена назва великих креветок) вважаються цінним дієтичним продуктом, багатим джерелом білка та йоду. При цьому калорійність креветок можна регулювати належним способом приготування: смажені на сковороді креветки мають 112 ккал/100 г, запечені – 83 ккал, варені – 83–95 ккал, варені на парі – 78 ккал. Тож для збереження низької калорійності креветок замість смаження варто обирати запікання, приготування на парі або варіння.

смажені креветки

Інгредієнти: очищені королівські креветки (видалити кишку, хвіст залишити) – 600 г; запечений на грилі болгарський перець – 200 г; червона цибуля – 1 шт.; подрібнена кінза – ½ склянки; лайм (сік) – 1 шт.; оливкова олія холодного віджиму – 2 ст. ложки; сіль та перець (чорний молотий або гострий чилі) – на смак.

Приготування

Для сальси крупно рубаємо запечений на грилі болгарський перець і змішуємо його у великій мисці з цибулею, оливковою олією, кінзою та соком лайма. Приправляємо соус на смак сіллю, перцем і добре перемішуємо.

Нагріваємо на пательні оливкову олію й обсмажуємо із двох сторін креветки на сковороді (5-7 хвилин). На готові креветки ложкою викладаємо сальсу і подаємо страву до столу.

Лайфхак

Для пом’якшення смаку можна приготувати креветки без гострого перця (з чорним молотим) і додати у рецепт креветок із сальсою помідор.

Фото: pixabay.com

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати