Бургер з індичкою: рецепт з авокадо та прянощами

Незначна кількість жиру робить індиче м’ясо легким у засвоюванні – білок в ньому всмоктується організмом на 95%, і це перевищує відповідні показники курятини та кролятини.

М’ясо індички цінується за гіпоалергенність: воно є прийнятним для людей з харчовою алергією і може використовуватися у дитячому харчуванні. Цей продукт багатий на вітаміни групи B. Крім того, індичатина містить магній, калій, фосфор, цинк, селен та інші важливі мікроелементи, що підтримують імунітет, забезпечують здоров’я судин, шкіри та кісток. М’ясо індички знижує рівень холестерину й є корисним для травної системи (стимулює метаболізм).

Інгредієнти (на 4 бургери): фарш індички – 300 г; вівсяні пластівці – 45 г (½ склянки); підсмажені хрусткі булочки – 4 шт.; великий помідор – 220 г (1 шт.); авокадо – 300 г (1 шт.); зелена цибуля або шалот – 3 шт.; листя салату – 50 г; лимонний сік – 2 ст. ложки; натерта лимонна цедра – 2 ч. ложки; суміш спецій каджун (популярна приправа, що включає паприку, часник, цибулю, орегано, чебрець і різні види перцю) – 2 ст. ложки; сіль – на смак; соус табаско – для подачі.

У середню миску викладаємо фарш, спеції, геркулес, подрібнені зелену цибулю та лимонну цедру. Перемішуємо. Розділяємо суміш на 4 рівні частини, сформувавши з кожної котлету-«шайбу». Перекладаємо котлети на тарілку, накриваємо і ставимо на 1 годину в холодильник.

Змішуємо у мисці лимонний сік, нарізані помідор та авокадо, приправляємо на смак сіллю та прянощами.

Обсмажуємо на змащеній олією сковороді-грилі котлети (на середньому вогні, по 5 хвилин з кожного боку).

На нижні частини булочок викладаємо листя салату, потім – готові котлети і приправлені лимонним соком помідор та авокадо (так бургер з індички вийде більш соковитим). Приправляємо інгредієнти бургеру соусом і подаємо, накривши верхніми частинами булочок.

Бургер з індичкою, авокадо та прянощами

Лайфхак

Калорійність бургера з індичкою середньої порції – близько 1168 ккал. У низькокалорійній версії можна знизити цей показник до 700 ккал, якщо відмовитися від жирних соусів і шкіри (жир у м’ясі індички здебільшого міститься під шкірою, тому за потреби її знімають). А щоб нежирне м’ясо при приготуванні не висохло, можна додати до фаршу подрібнені гриби або пару ложок розтопленого вершкового масла.

Фото: pixabay.com

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати