Від пасти до пісної курочки: названо продукти, яким не місце в мультиварці

Мультиварка стала улюбленим гаджетом домашніх кулінарів, що полегшує приготування їжі. Але багато хто з них користується ним неправильно.

Так принаймні стверджують експерти британської організації Which?, котрі тестують та оцінюють товари й послуги, а також консультують споживачів з різноманітних питань.

Нещодавно дослідники організації вивчили поширені помилки користувачів мультиварок. І після цього назвали продукти, які в жодному разі не можна готувати в цій посудині.

У той час як жирне м’ясо, коренеплоди та бобові добре готуються в мультиварці, деякі продукти є для неї занадто сухими, жорсткими або виділяють занадто багато рідини.

За даними Which?, паста – один із тих продуктів, які краще готувати в більш традиційному посуді. Річ у тім, що в мультиварці макаронні вироби дуже швидко розварюються. А ще втрачають свої смакові якості.

Рис – також під питанням. Але якщо ви все ж наполягаєте на його приготуванні саме таким новомодним способом, обов’язково додайте більше рідини. Інакше рис вийде недовареним, розповіло видання Daily Mail.

Ніжні або заморожені овочі теж не варто класти в цю каструлю. Вони розповзуться, утворивши несмачну кашицю.

З тієї самої причини зелені також не місце в мультиварці. Краще її покласти у страву перед подачею на стіл.

М’ясо для приготування в мультиварці потрібно вибирати особливо ретельно. Більшою мірою цей пункт стосується тих, хто харчується здоровою їжею та вживає лише нежирне м’ясо. У мультиварці таке швидко висихає.

Ось що з цього приводу написали експерти Which?: «Дешевші та жирніші шматки м’яса краще підходять для такого способу приготування. По можливості уникайте пісного м’яса, якщо вирішили готувати в мультиварці, або готуйте його якомога швидше. Що мармуровіше м’ясо, то кращим воно має вийти. Але пам’ятайте, що весь жир залишиться у страві».

жінки готують на кухні

І ще одна слушна рекомендація: «Якщо у вас є час, перш ніж покласти м’ясо в мультиварку, обсмажте його на сковороді. Це не лише допоможе зменшити вміст жиру, але й надасть страві додаткового смаку та поліпшить її зовнішній вигляд».

Тепер розберемося з куркою. Якщо ви прагнете отримати з неї соковиту страву, краще беріть стегна, а не грудку (філе).

Час закріпити урок

Не варіть в мультиварці пасту.

Додавайте до рису більше рідини.

Ніжні овочі та трави краще готуйте в інший спосіб.

Пам’ятайте: куряча грудка та будь-яке інше пісне м’ясо в мультиварці вийдуть сухими.

Ще трохи корисних спостережень

Попередні дослідження показали, що в мультиварці не можливо якісно приготувати такі продукти (страви):

  • Картопля фрі – розм’якне, не буде хрусткою.
  • Морепродукти – стануть «гумовими».
  • Молочна каша – підгорить і потім не відмиєте посудину.
  • Млинці – розповзуться.
  • Випічка з рум’яною скоринкою – через конденсат на кришці така скоринка не утвориться.

Фото: Openverse

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати