Абрикоси цінуються за те, що зміцнюють імунітет, оздоровлюють серцево-судинну систему, покращують зір і активізують травлення. Ці плоди є багатими на клітковину, антиоксиданти та мінерали. Вітаміни А, С та Е у складі фруктів захищають організм від вільних радикалів, запобігаючи раку.
Інгредієнти (на 3 літри): абрикоси – 700 г; цукор – 300 г; лимон – ½ шт.; апельсин – ½ шт.; лимонна кислота – 1 ч. ложка.
Якщо готуємо таку домашню «фанту» на зиму, то стерилізуємо над парою трилітрову банку і кип’ятимо кришку.
Миємо стиглі абрикоси, лимон та апельсин. Нарізаємо цитруси кружальцями. Складаємо абрикоси у стерилізовані банки, засипаємо цукор, додаємо шматочки апельсина та лимона, а також лимонну кислоту.
Заливаємо фрукти окропом, наповнюючи банку до вінця.
Закочуємо банку, перевертаємо, вкриваємо ковдрою і залишаємо у такому стані до повного охолодження, після чого відставляємо у комору для зберігання до зими.
Якщо консервування не планується, то посуд не потребує стерилізації: охолоджуємо готовий напій і переливаємо у глек.
Лайфхак
Апельсин та лимон перед додаванням до напою необхідно попередньо ошпарити окропом, щоб зняти гіркоту.






