Домашня «фанта» з абрикосів: рецепт напою на спеку або заготовка на зиму

Цей освіжаючий домашній напій може вважатися безумовно корисним, адже готується він із натуральних складників і не містить хімічних консервантів.

Абрикоси цінуються за те, що зміцнюють імунітет, оздоровлюють серцево-судинну систему, покращують зір і активізують травлення. Ці плоди є багатими на клітковину, антиоксиданти та мінерали. Вітаміни А, С та Е у складі фруктів захищають організм від вільних радикалів, запобігаючи раку.

Інгредієнти (на 3 літри): абрикоси 700 г; цукор 300 г; лимон ½ шт.; апельсин ½ шт.; лимонна кислота 1 ч. ложка.

Якщо готуємо таку домашню «фанту» на зиму, то стерилізуємо над парою трилітрову банку і кип’ятимо кришку.

Миємо стиглі абрикоси, лимон та апельсин. Нарізаємо цитруси кружальцями. Складаємо абрикоси у стерилізовані банки, засипаємо цукор, додаємо шматочки апельсина та лимона, а також лимонну кислоту.

Заливаємо фрукти окропом, наповнюючи банку до вінця.

Закочуємо банку, перевертаємо, вкриваємо ковдрою і залишаємо у такому стані до повного охолодження, після чого відставляємо у комору для зберігання до зими.

Якщо консервування не планується, то посуд не потребує стерилізації: охолоджуємо готовий напій і переливаємо у глек.

Лайфхак

Апельсин та лимон перед додаванням до напою необхідно попередньо ошпарити окропом, щоб зняти гіркоту.

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати