Цей салат – для тих, хто готовий відкривати нові смакові поєднання. Білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мінерали у складі тунця роблять морську рибу корисною для серця і мозку. Тунець у раціоні сприяє покращенню когнітивних функцій, зміцнює імунітет, підтримує здоров’я очей і щитовидної залози.
Інгредієнти: тунець консервований – 200 г; листова зелень (мікс) – 100 г; авокадо – 1 шт.; помідор – 1 шт.; огірок – 1 шт.; червона цибуля – ½ шт.; кінза або кріп – ½ пучка.
Заправка: оливкова олія – 3 ст. ложки; гірчиця – 1 ст. ложка; яблучний оцет – 1 ст. ложка; сіль та мелений чорний перець – на смак.
Рвемо листову зелень і нарізаємо овочі (до них через несолодкий смак і використання в салатах кулінари відносять і авокадо, хоча з ботанічної точки зору воно, як і томат, є ягодою).
Змішуємо компоненти для заправки.
Викладаємо в салатницю розім’ятий тунець, овочі, зелень і заправку. Перемішавши інгредієнти, подаємо страву до столу.
Лайфхак
Рясна їжа влітку може викликати тяжкість, печію, здуття та нудоту, тож у спеку варто дотримуватися помірності в харчуванні. Щоб уникнути порушення роботи шлунково-кишкового тракту, треба їсти легкі поживні страви малими порціями, збільшити кількість рослинної їжі в раціоні і зменшити вживання продуктів тваринного походження до двох-трьох разів на тиждень.
Рецепти смачних та корисних салатів дивіться тут:
М’ясний салат: рецепт із куркою, ананасами та горіхами
Весна на столі: рецепт зеленого салату
Дієтичний квартет: рецепт салату з фетою, буряком, помідорами та кеш’ю
Теплий салат: рецепт із куркою, солодким перцем та помідорами