А завдяки сушеним або консервованим дарам природи та цілорічно доступним культурним печерицям, шиїтаке або гливам, така страва може бути в раціоні будь-коли. Їстівні гриби – низькокалорійний дієтичний продукт, який має антиоксидантні властивості, є джерелом високоякісного білка.
Інгредієнти: гриби – 250 г; яйця – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; кістковий бульйон – 100 г; олія – 20 г; червоний перець, мелений чорний перець і сіль – на смак.
Приготування
Очищені, вимиті та нарізані гриби позбавляємо зайвої вологи на розігрітій сковороді, додаємо олію і пасеруємо в жирі очищену та нарізану цибулю. Вливаємо до грибів і цибулі бульйон і тушкуємо до готовності.
Збиваємо яйця, солимо, додаємо прянощі та заливаємо гриби. Розмішуємо, щоб яйця згорнулися рівномірно. Подаємо цей своєрідний грибний омлет з картопляним пюре та зеленим салатом.

Лайфхак
Бульйон потрібно додавати до грибів з таким розрахунком, щоб при тушкуванні він випарувався без залишку.
Інші смачні страви з грибами можна приготувати за цими рецептами:
Традиційний рецепт: карпатська грибна юшка
Капуста з грибами: два рецепти для пісного столу
Пісний рецепт: гречані котлети з грибами
Кулайда vs чакапулі: грибні рецепти до посту
Молодильний рецепт: грибний паштет із курячою печінкою






